DIY: Magazine necklace


Mõtlesin, et teen tutoriali, kuidas teha vanadest ajakirja väljalõigetest kaelakee. Idee on iseenesest väga lihtne ja vaja läheb vaid vanu ajakirju, kaelakette, mida enam ei kanna ja tugevat paksemat paberit või natuke kunstnahka. Piltidel pole seda sära ja sätendust näha, kuidas nad päriselt välja näevad, kuna ma tegin need umbes kell 4 öösel aga enam-vähem pointist saab vast aru. Tore on see, et selle kee võid sa teha ükskõik mis teemalise. Tee kasvõi labajalgadest, sest mida suurema kiiksuga seda lahedam!

Vaja läheb:

* Klantsajakirju,
* Kette/kaelakeesid,lukke,pärleid jms.
* Paksemat paberit või kunstnahka
* Kuumaliimi (kui kasutad pappi või paberit siis sobib kasvõi pulgaliim)
* Kääre,
* Tange ( ilma nendeta on päris raske seda teha)
* Jämedamat niiti või paela ( midagi millest saab riputusaasad teha)
* Haaknõelu/sulgi/ripatseid või muud sellist

Protsess:

1. Lõika ajakirjadest välja pildid, mida tahad kasutada. 




2. Vali välja ketid ja kaunistused mida tahad kasutada ja paiguta need nii nagu lõpp tulemuses näha sooviksid. Siis näed milline see enam-vähem välja tuleb ja kas on vaja midagi lisada või kuju kinnitused tulema peaksid.

 
3. 
      Kleebi pildid papile( Võid kasutada tavalist liimi. Siiski ei soovita superattacki, kuna see imbub läbi paberi ja rikub selle ära) või kunstnahale (Kasuta kuumaliimi. Nii jääb kõige tugevam.)  See järel lõika need uuesti välja. Pane tilgake liimi tagumisele poolele ja kinnita sinna väike aasake. 



3. Võta oma ketid või kaelakeed ( Mina kasutasin ka luku juppe, millel lõikasin riidest ääred ära, nii et alles jäid ainult metallist read). Kõik ketid ei pea olema ühe pikkused vaid võivad ka pikemad olla ( nii jääbki huvitavam). Kinnita kõik ketid otstest omavahel kokku. Selleks võta metallist rõngas ( Mina kangutasin need vanade kaelakeede küljest). Painuta rõngas lahti, pane keti lülid rõnga külge ja painuta tangidega uuesti kinni. See võib vajada veidi vilumust, kuid midagi väga rasket selle juures ei ole.


Siin pildil on näha (märkisin roosaga), kus on suuremad rõngad millega ma ketid omavahel kinnitasin.


4. Kinnita haaknõelad ja ripatsid, suled (ma liimisin kuumaliimiga sule keti jupi otsa). Ajakirja pildi ripatsid kinnita ükshaaval rõngastega ketikülge







Loodan, et see tutorial isutas kedagi meisterdama ja korvab natukenegi seda, et ma nii ammu pole kirjutanud.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Ceyron Louis

Hi! I'm Marley. I create stuff

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Ohoo, väga äge! Teistmoodi isetehtud ehteid on nii super näha!!

    ReplyDelete
  2. Ülivägatore õpetus!! Ägedad kaelakeed on need!! :))

    ccathyscloset.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. oh kui khuuul, just täpselt sellist on mul ka vaja ! :)

    ReplyDelete