Hairtastic!



Saan endiselt palju kirju, kus küsitakse, kuidas ma oma juukseid hooldan ja kuna eelmisest postitusest on juba kaua aega möödas, siis teen väikese update'i teile.

Mu kauaaegsemad jälgijad juba teavad, et ma kandsin päris pikka aega juuksepikendusi ning kaks ja pool aastat tagasi lõikasin oma kiharad õlgadeni. Põhiliselt selle pärast, et mu juukseotsad olid nii kuivad ja katkised, et seal ei andnud enam väga midagi päästa. Varem värvisin juukseid pidevalt heledamaks ning siis jälle tumedamaks ja sellega said nad väga palju kahjustada.

Ma tean, et kellegi teise nõu on raske kuulda võtta (tegin ise täpselt sama asja no ja nüüd siin me siis oleme) , aga kõik teenagerid kellel on suur himu oma juustega igasugu katseid tegema hakata, siis minu nõuanne on  DON'T!  Ja kui sa kuidagi muud moodi, ei saa siis alusta parem kohe paralleelselt oma juuste eest hoolitsemisega. Hiljem oma juuste taastamine maksab metsikult raha. Kui sul juba on pikad juuksed, siis ära pane pikendusi vaid kasvata natuke veel, lõika otsi söö tervislikult jne. Ja kui sa ei suuda otsustada kas tume või hele, siis anna endale natuke aega. Proovi poes parukaid, katseta photoshopis vms, sest edasi tagasi värvimise tagajärjeks saad lõpuks ilmselt ühe või teise lühema variandi. 

(Minu enda juuksed pildistatud natuke kahtlase nurga alt ja need tunduvad pikemad.)

Hetkel on mu juuksed poole seljani ja ma olen sellega väga rahul. Pikendusi ma enam pidevalt ei kanna, aga mul on olemas ka clip-inid, mida ma mõnikord, kui väga isu tuleb poku olla välja minnes siiski kannan. Põhiliselt selle pärast, et lokke tehes, muutuvad juuksed lühemaks ja siis on hea pikendustega kaotatud pikkus tasa teha.

 (Mu juuksed on alumistes kihtides palju tumedamad kui pealmised kihid ning samuti on nad päikese käes palju heledamad. Siin pildil on näha mu pleekimata juuksetoon ilma otsese päikesevalguseta.)

Nüüdseks on mu juuksed hakanud juba välja kasvama ja kuna ma enam neid ei värvi/bleachi/triibuta. Kõik pleegitamine on loomulik, ehk siis päike teeb mu suvel alati blondiks ja talvel, kui juuksed pikemaks kasvavad tekib nö naturaalne ombre. Loodan, et kui viimased 5 cm ka välja kasvavad, saan omale lõpuks kaua oodatud pikad juuksed. Ja ma mõtlen ikka kohe väikese merineitsi pikkuseid juukseid ehk tagumikuni. Ma tahan, et need olekisd nii pikad, et kui ma maha kükitan, siis saan pokut mängida.



Olen ka kaks korda Brazilian keratiinhooldust teinud ja julgen seda ka teistele soovitada. Mõjub väga hästi. Paljud kardavad, et see teeb juuksed tikksirgeks ja nad ei taha oma loomulikku lokki kaotada. Minu puhul see nii ei ole. See teeb mu juuksed lihtsalt väga pehmeks ja terveks ning laine on kõik ilusti alles. See on küll kallis, aga ma arvan, et see valik sõltub kui meelehetel sa oled.


Ma üritan hoiduda juuste föönitamisest nii palju kui võimalik. Väga väga harva juhtub nii, et ma siiski pean seda tegema, kuid see annab mu juustel koheselt tunda ja nad tunduvad nagu õled. Karedad ja kõvad. Küll ma aga sirgendan nädalas umbes 2 või 3 korda juukseid, kuid siis kasutan kindlasti kuumuskaitset.

Samuti üritan pead pesta mitte tihemini, kui üle päeva, sest muidu nad hakkavad meeletult rasvaseks muutuma.


Nüüd kerge ülevaade, millega ma hetkel oma juukseid hooldan/ hakkan hooldama.


M Y   H A I R  C A R E   P R O D U C T S

Kõigepealt šampoon, palsam ja juustesse jäetav seerum. Kuna peale keratiinhooldust ei tohi juukseid sulfaati sisaldavate šampoonidega pesta, sest see viib juustest keratiini välja kasutan ma Organixi sarja tooteid. Need on IMEHEAD! Lihtsalt super lõhn ja teevad juuksed mõnusaks (va palsam, mis aegajalt muudab juuksed nö kõvaks). Kallimad, kui tavalised šampoonid ja asjad, aga ma leian, et need on oma hinda väärt. Mina ostsin need Kaubamaja ilumaailmast, aga kindlasti leiab neid ka kõigist I.L.U kauplustest. Maksavad umbes 10€ pudel.


Veel olen enda jaoks avastanud vene kosmeetika poodides müüdavad palsamid. No lihtsalt super head. Mul on lisaks sellele veel ka terve hunnik teisi palsameid, aga see on minu lemmik. Teeb juuksed mega siidiseks ja pehmeks ning maksab vaid veidi üle 2€ ! Neid müüakse näiteks Viru Keskuse all bussiterminalis asuvas kaupluses.


Nüüd sõbranna soovitas mulle, et ma võiksin proovida platsenta ampulle. Kõlavad küll rõvedalt, kuna nendes on kasutatud vaala platsentat, aga Hey! Kui see töötab, siis mina proovin. Põhimõtteliselt neid tuleks pähe määrida üle päeva ja siis peaks mingi ime juhtuma (nagu ma kuulnud olen). Ma pole veel sellega alustanud, kuid nüüd teen proovi. Ühes karbis on 12 ampulli ja maksis 11.75€, kuid olen kuulnud, et paljud on need ka 9 € kätte saanud. Müüakse apteegis ja kui ise üles ei leia küsi platsenta ampulle.


Ja juba ammusest ajast on teada, et ilu algab seest poolt.  Ka juuksed, küüned ja nahk. Ma söön oma esimest karbitäit Evonia vitamiine, mis peaksid andma lisa matrjali mu kehale, millest mulle mu unistuste juukseid meisterdada. Kuna ma pole oma esimese karbiga veel lõpetanud ( tegelikult pole veel poole pealgi) ei oska ma öelda, kui hästi see mõjub, aga ma olen kindel, et see aitab kõvasti kaasa. Osta saab neid jällegi apteegist. Hinda ma kahjuks ei tea, sest Emme kinkis need mulle sõbrapäevaks.


Kasutan alati kuumuskaitset ja minu hetke lemmik on Got2b Guardian Angel, mis jutu järgi kaitseb kuni 220 kraadise kuumuse eest. Mulle meeldib, et see ei jäta juukseid kleepuvaks ja lõhnab imehästi. Müüakse suuremates supermarketites ja maksab umbes 9€ kui ma õigesti mäletan.

Veel kasutan ma pehmete harjastega kammi, kuna see ei lõhu nii palju juukseid. Hoiatan, et see võib juuksed elektrit täis ajada. Kahjuks ma ei mäleta kust ma selle kammi soetasin või kui palju see maksis.



Loodan, et mu postitusest oli abi. Ilusaid juukseid kallikesed!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Ceyron Louis

Hi! I'm Marley. I create stuff

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Tere!
    Kiidan Sinu blogi, siit saab väga asjalike nõuandeid.
    Ma lugesin üks kord ka üht teist blogi, kus üks tüdruk kirjutas kuidas ta oma juuksed korda sai. Seal ta kasutas samu vitamiine ja kiitis neid.
    Link on järgmine :
    http://fornakorucci.blogspot.com/2011/11/kuidas-ma-oma-juuksed-jalle-korda-sain.html

    Võib-olla leiad endalegi sealt kasulike nõuandeid.
    Päikest!

    ReplyDelete
  2. Aitäh kullake!

    Olen seda postitust kunagi isegi lugenud. Ootan juba põnevusega, et minu omad ka juba ruttu ruttu täiesti terved oleksid :)

    ReplyDelete
  3. Võid paari kuu pärast siis anda teada, kuidas ja kas need ampullid ja vitamiinid on kaasa aidanud! Ise üritan ka hetkel kasvatada, seega on tore teada, kui saab seda kuidagi soodustada. Edu!

    ReplyDelete
  4. kas värvid juukseid või hetkel on sul su enda loomulik juuksevärv? :)
    ehk oskad nõu anda, kui tagasi oma loomuliku juuksevärvi juurde pöörduda. ise olen oma juukseid värvinud juba paar aastat, kuid viimane aeg olen tahtnud tagasi enda loomuliku värvi.
    kunagi triibutasin enda juustesse blonde salke ning hoolimata sellest, et poevärviga end uuesti tumepruuniks värvisin, on mu juuksed pealt siiski palju-palju heledamad. samuti, kuna lõpetamine on kohe-kohe kohal, ei taha ka erilisi eksperimente enda juustega katsetada, kuigi ausalt öeldes on mul hetkel peas kolme erinevat pruuni tooni .. ja ega see väga ilus ei ole.
    lootsingi, et kuna sinu juuksed on niiiiiiiiiiiii ilusad, ehk oskad aidata :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei!

      Kirjutasin ka siin postituses, et ei ma ei värvi/triibuta/blondeeri oma juukseid enam. Viimati tegin seda 2 aastat tagasi. Kahjuks ma ei oska sulle head nõu anda, sest minul õnnestus see läbi mingi erilise ime. Ma ostsin kõige heledama blondi tooni (pallet #ultrablond) ja värvisin ennast võimalikult blondiks ja siis panin tumedama TUHKblondi tooni peale. Rõhutan sõna tuhk, sest peale blondeerimist olid mu juuksed täiesti kollakas oranzid. Siis pärast seda kasutasin veel hõbešampoone ja need lõpuks võtsid selle oranzi tooni välja. Kuid umbes aasta olin kindlasti kollakas. Kui selline sündmus on tulemas soovitan siiski juuksurisse minna, sest kodus ise keemikut mängides võib asi väga nukralt lõppeda.

      Delete
  5. sul on tõesti ilusad juuksed. vaatasin mingiaeg tagasi su juuste eluloo blogi algusest peale läbi :)

    ja neiud kes te siin kommenteerite. kui tõesti kaalute juukseid tumedast heledaks värvida, siis dont try this at home ütleks ma!
    esialgu mõtled küll, et poogen mis see ära ei ole. 4x odavam kui juuksurisse minna? a on ikka? esimene pakk läheb ikka aiataha. definitly.
    ja kui su juuksed on koguaeg poevärvidega värvitud, siis you're fucked juba eos.

    proovinud. korduvalt. kui noorem olin. nüüdseks 3 aastat ainult juuksuris värvinud ja lõiganud ja ravinud jne. ja juuksed on nagu öö ja päev!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina ei läinud selle pärast juuksurisse, et mind saadeti igalt poolt minema ja öeldi, et ma võin ainult unistada selle värvi maha saamisest.Tegelikult ei viitsinud keegi uurida, kui sügavale mu värv kinnitunud oli. Õnneks olin ma ise nii nupukas olnud, et ma värvisin ainult väljakasvu ja mitte kõiki juukseid üle, sest siis värv kinnitub palju kõvemini. Jah ma rõhutan veel kord see on risky business, aga kui muud üle ei jää, siis viimases hädas sobib see ka. Mul lihtsalt väga vedas ja mul on juba sellega vedanud, et mul on paksud ja alati siiidised juuksed. Kellel juuksed juba niisamagi frizzised on ja veel värvides ära kahjustuvad, siis on seis päris nukker küll jah.

      Ma ei kutsu kedagi üles kodus ise eksperimenteerima vaid see on lihtsalt minu juuste lugu.

      Delete
  6. Sul on tõesti ilusad juuksed, eelnevad postitused, kui sul mustad juuksed olid, tundus väga halvas korras olevat need. Hektle on lausa imelised ju. :) Me likes!

    Mina ei ole oma juukseid otseselt rikkunud ega midagi. Aga mul on väikesest peale üliõhukesed juuksed olnud. Väiksena olin ma selline blond-punane-kartuli tooni väheste lokikestega plika. Mul lõigati kaks korda ka pea kiilaks, sest usuti seda müüti, et see teeb juuksed paksemaks. KINDLASTI! Seda see ei teinud.

    Umbes 11-12 aasta vanuselt hakkasin ma järjepidevalt juuksuris käima. Hetkel käin iga 2-3 kuu tagant otsi lõikamas. Mu juuksed on palju paksemad ja tervemad. Tuttav juuksur koguaeg ütleb, et need on nii mõnusad paksud ja pehmed, et ta tahaks neid maha lõigata ja endale pikendused teha.

    Kuna mul on suht sellised loomulik punane-blond-kartuli laadne juuksevärv ( mu emme on punapea ), siis ma proovisin ka loodusliku hennat punakama varjundiga. See mõjus nii mõnusalt juuksed hästi pehmed ja toon meeldib mulle ka. Neid on erinevates toonides ka ja need mõjuvad hästi. Kvaliteet on ka muidugi oluline. Ma tellisin netist.

    Hetkel on mu juuksed seda tooni - http://2.bp.blogspot.com/-k6tic9CB5R0/UScYLX3PZuI/AAAAAAAADhI/d0oHK3TtUTs/s1600/7.JPG - sihuke kastan-punakas-pruun. Mulle jubedalt meeldib!

    http://fuck-logic-use-magic.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kusjuures mu juuksed olid super siidised ja korralikud, kui mul mustad juuksed olid. Aga olen ka kuulnud, et henna on hea :)

      Delete
    2. Ehk oli asi valguses, sest reaalselt ma ju ei näinud, aga hetke värv-olek-läige-ja-muu-säärane su juuste juures meeldib mulle täiega. ;)

      Delete
  7. Evonia kapsleid soovitan ise ka :) Juuksekasvu tähele ise ei pannud, teised ütlesid küll, et oluliselt pikemad. Ise panin tähele hoopis seda, et juuksed ei langenud enam üldse välja :)

    ReplyDelete
  8. Kuidas ampullid mõjusid? Kunagi lugesin seda sinu blogi postitust ja täna sattusin sinna venepoodi ja ostsin ka sama palsami. Seal oli nii palju odavaid asju üldse :) Proovin siis ka ära.

    ReplyDelete