Angelic Baroque!




Kunagi mainisin, et olen nii lummatud inglitest ja mul on isegi väike inglite kollektsioon magamistoas ''altaril''.
Samuti meeldib mulle barokne stiil, eriti arhitektuuris ja riietuses.

Mis on barokk? Kunstiajaloo tundidest meeldejäänult on barokk 17. sajandile iseloomulik stiil, mis sai alguse juba 16. sajandil ja kerged mõjutused ulatuvad kuni 18. sajandisse. Muideks sõna 'barocco' tähendab ebakorrapärast pärlit. Barokki iseloomustab liialdatus ja detailide rohkus. Palju kulda ja nikerdusi, mis annavad edasi dramaatilisust ning sümboliseerivad võidukust ja jõukust. 
Seda tunnete küllast jõudu kasutas ära ka rooma-katoliku kirik ja seega tõusevad arhitektuuris esile barokk stiilis kirikud, kus kujutati muidugi palju ingleid.
See kõik loob kokku väga võimsa ja ekstravakantse koosluse, mis on hingematvalt ilus.

(St. Anne kirik Krakowis)

Sellest kõigest inspireerituna valmisidki see jakk ja kott, mida ma teile nüüd näitan.


Suvel Pärnus pesitsedes käisin abis sealse Gabriele moe- ja tantsukooli kolimisel, kus avastasin ühe vana esinemiskleidi, mis taheti ära visata. 
Selle alumises ääres ilutses kaunis helesinine suleboa ja muidugi ei suutnud ma seda jätta ja kahmasin kohe omale.
 Hiljem sündis sellest see sama jakk. 

Koti materjalil on samuti oma lugu. Kunagi, kui olin nii umbes kolmeaastane, siis otsustasid mu vanemad restaureerida vana diivani, mis läks mu venna uude korterisse. Käisime kangapoes ( ma kusjuures mäletan seda) ning ma katsusin seda kangast ning ütlesin, et see on täpselt nagu Venna pea. Mu vend oli sellel ajal just sõjaväest tulnud ja värske cut'i saanud ehk see samet meenutas mulle siilisoengut.
 Sellest projektsit järele jäänud riide tükk vedeles panipaigas peaaegu 20 aastat kuni ma nüüd otsustasin, et selles saab hoopis kott.

Kuna ma hoian alles kõik vidinad-pudinad, mille leian ning mida võiks hiljem tarvis minna on mul kogunenud ka hunnik kivikesi ja pärleid ning ka nemad leidsid uue kodu mu värsketel taiestel.


Tean, et olin pikka aega kadunud ja nüüd tuleb neid postitusi juba igapäevaselt, aga well hey! I'm on fire ja seda tuleb ära kaustada.

Instagram: l6nsu

                                                    -XOXO Marley!



J   A   C   K   E   T








Minu barrokist ja sellest valminud jakist inspireeritud silmameik.










B   A   G









Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Ceyron Louis

Hi! I'm Marley. I create stuff

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments: